Forsendelse via Medienet

Forsendelse via Ritzaus Medienet har den fordel, at

  • PDF-fil og administrative data følger hinanden på en kontrolleret måde
  • mulighed for broadcast (en fil uploades – flere modtagere – i en arbejdsgang)
  • registrering af sendte filer og kvittering for modtagelse – og dermed bedre overblik for såvel afsender og modtager
  • sikker og overvåget system uafhængig af diverse mailsystemer og andre systemer, der ikke nødvendigvis ’alarmerer’ ved systemnedbrud. Fylder ej heller mailbox op.

Det følgende er en vejledning til brug af Ritzaus Medienet i forbindelse med forsendelse af annoncer til danske dag-, uge-, og fagblade.

1) Indtast adressen som vist nedenfor:

2) Herefter fremkommer nedenstående startside for Ritzaus Medienet. Tryk på Tilmelding som vist

3) Hele siden udfyldes med de relevante kontaktinfo, og der afsluttes med at trykke på knappen ”Tilmeld” – Herefter modtager du login-info.

4) Indtast følgende adresse:

5) Indtast login informationer:

6) For afsendelse af annonce tryk på ”afsend ny fil”

7) Udfyld siden med følgende info
a) Navn, telefon og e-mail er forud udfyldt på baggrund af info fra din oprettelse
b) Annoncør navn, mediebureau, info, bredde, højde og farve er alle obligatoriske felter, som du bedes indtaste.
c) I disse felter vælges 1 eller flere modtagere af annoncen. Bemærk, at flere kan vælges ved at holde ctrl-tasten inde (Mac: Æble-tasten).
d) Dette er en liste, som man selv kan oprette med de modtagere, som man hyppigst sender til. Eksemplerne, som vises, er fra Berlingske Tidende, og du vil derfor ikke se den samme liste.
e) Den globale liste er en liste, der viser nogle mulige modtagere organiseret som gruppe – som hvis du selv oprettede en lokal postliste. Bruges bl.a. til ’pakkesalg’, fx ’PrintCity tabloid’. Vælg denne og tryk på videre og se, hvilke individuelle modtagere der er del af den globale postliste.
f) Tryk ”videre”

8) På denne side skal følgende info udfyldes for hver enkelt indrykning, såfremt der sendes til flere modtagere
a) Bureauordrenummer (såfremt annoncen er booket via et mediebureau), og ellers udfyldes det id-nummer som der er blevet aftalt med salgskonsulenten/bookeren på hvert enkelt avis/blad (såfremt der sendes til flere modtagere).
b) Indtast dato for indrykning for hver modtager
c) Dette felt er udfyldt med N. Du bør ændre dette til ”J”, såfremt du allerede har sendt annoncen til pågældende modtager. Dette er en indikation af, at der er tale om en ny forsendelse til erstatning for tidligere fremsendte.
d) Tryk på tasten videre, når du har udfyldt info for samtlige modtagere.

9) På denne side gøres følgende:
a) Se bort fra advarsel om at samme bureauordrenummer er angivet til flere publikationer. Det er oftest hensigten, at der er samme nummer til indrykninger i flere publikationer.
b) For at tilføje det materiale, der skal sendes, tryk på tasten ”gennemse” og vælg derefter filen på din computer som vist nedenfor. Bemærk, at filnavn er begrænset til a-z, 0-9, ’.’ ’-’ ’_’
c) Bemærk, at der kun kan sendes ét materiale per forsendelse, men at der kan sendes til flere modtagere i samme forsendelse.
d) Kontroller at dine angivne info er korrekte
e) Tryk på tasten ”send”


Læs mere på Ritzaus egen hjemmeside her.