Verdens første FSC-mærkede aviser

Verdens første FSC-mærkede aviser er danske

Pressens Fællesindkøb er lige blevet FSC-certificeret. Det betyder, at vi kan præsentere verdens første FSC-mærkede aviser i Danmark, hvor papiret kommer fra skove med en bæredygtig drift. 

I slutningen af november 2009 blev Pressens Fællesindkøb FSC-certificeret. Gennem den sidste tid har vi kørt et pilotprojekt, som skal afdække problemstillingerne ved anvendelse af FSC-mærket avispapir i Danmark.

Tre dagblade med i pilotprojektet
Projektet omfatter de tre dagblade Kristeligt Dagblad, Politiken og Information samt deres tilknyttede trykkerier. Det betyder, at dagbladene bliver trykt på miljøgodkendt avispapir, der kommer fra skove med en bæredygtig drift. Læs mere om denne verdensnyhed på følgende websites:

Kristeligt Dagblad
Politiken
FSC
Nepcon

Fokus på ny viden og udvikling til gavn for medlemmerne
Hos Pressens Fællesindkøb har vi konstant fokus på at indsamle, generere og formidle viden, der kan forbedre kvaliteten og økonomien i avisproduktionen. Vores målsætning er at bidrage til at løse dagbladsbranchens udfordringer, bl.a. ved at sammensætte ekspertgrupper og gennemføre udviklingsprojekter til løsning af specifikke problemstillinger. I kan løbende følge med i vores nye projekter på vores website

Yderligere information
Hvis I har spørgsmål vedrørende FSC-projektet, er I velkomne til at kontakte Søren Winsløw, teknisk chef i Pressens Fællesindkøb, på telefon 33 9742 29 eller på mail sw@ddpff.dk

Årligt arkiv