Det var fantastisk givende

”Jeg syntes det var fantastisk givende og gav et helt andet indtryk af principperne end jeg havde inden. Jeg har tidligere været lidt kritisk angående LEAN, da det har virket som lidt af et modefænomen der kunne give mellemledere lidt fancy udtryk at smide rundt med.

Jeg kan nu se, som George Donaldson også flere gange sagde, at det egentlig bare er almindelig fornuft og logik der ligger bag. Naturligvis er der også en lang række værktøj som vi vil kunne benytte fremover, og vi er da også allerede begyndt at implementere flere af dem:

Visuelle standarder: Jeg har fået logoer og fået arbejdet med det visuelle udtryk så jeg fremover kan producere opslag i en kvalitet der ligger sig op af deres yderst gennemførte stil

COSHH: Jeg kan nemt se den store fordel ved at have orden i skabet hvor vi har vores kemikalier stående. Jeg har allerede bedt vores sikkerhedsrepræsentant om at skaffe datablade på alle vores materialer. Desuden kan vi med garanti spare en del ved KUN at have det der skal bruges, og ikke enorme mængder af dem som medfører overforbrug.

Kanban: Vi er begyndt at arbejde på opmærkning til forbrugsstofferne. Som George sagde, vil vi starte med at bruge markeringstape, så det evt. kan ændres hvis der er en mere optimal placering. Når vi så har den optimale placering vil vi kunne male det på gulvet.

SMED: Der er visse procedurer der kun benyttes en sjælden gang (som f.eks skift af bånd i feederne). Vi er et par stykker der har det på rygraden, men det vil have meget stor fordel hvis vi får det trænet med nogle flere ansatte. Det er set på et andet trykkeri at det nemt kan tage 45 minutter hvis man ikke er helt dus med proceduren, men vi har kunnet gøre det på 5 minutter.”

Jeppe Have Rasmussen
Pakkerileder, Fynske Medier